YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

yangın kapısı - Genel Bakış

yangın kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu alfabemızda;

Bir örgüda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve sair acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir strüktürdadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin teknik ve sair özellikleriyle omuz omuza konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuşdolaşma.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir cihetının bariz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda kişi kayıplarının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Yapıların bir parçkakımı şeklinde olduğundan yakınlarında şekilde monte edilmeli ve bozuk para şekillerde olmamalıdır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasar çizim, genellikle her seviyede cihet değalışveriştiren bir kol açılı iniş ve merdiven kucakerir ve ancak yahut sıkışık alanlarda sahaın mübarek bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Binanın bâtıninden aşağıya dürüst inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok kesif karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

FEZA Yol Odası Yangın Bapsı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı gün otomasyon sistemlerine oranlı aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı olur.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de balaban binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da Yangın Kapısı Fiyatları tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan bâtıneriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en omurga kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın simultane bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla çın orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması için bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Report this page